škola
Kontaktirajte nas
Ružičnjak Hrvatski jezik Ružičnjak English language

Hodočašće obitelji i zaposlenika u Nacionalno Svetište sv. Josipa


U godini sv. Josipa željeli smo započeti i školsku godinu hodočašćem obitelji i svih zaposlenika u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Unatoč kišnom jutru, svetom Josipu je radosno hodočastilo mnogo vrtićaraca, školaraca, njihovih roditelja, odgajatelja i učitelja, praćeni vlč. Josipom Peguera, kapelanom OŠ Lotrščak. Sve je bilo u znaku obitelji i života, tim više jer je pod misom bilo i krštenje troje djece župljana.

Mons. Antun Sente, rektor svetišta je tijekom propovjedi i kasnije na zajedničkom druženju djeci  (i roditeljima) na zanimljivi način ispričao više svjedočanstava o uslišanju molitava po zagovoru sv. Josipa te nas konkretno potaknuo da se više molimo ovom velikom svecu, zaštitniku obitelji i cijelog hrvatskog naroda. Svi zajedno smo molili deseticu krunice svetog Josipa i litanije svetom Josipu.

Kući smo se vratili praćeni suncem, punih srdaca, ojačani i spremni na nove izazove koje će nam donijeti ova školska godina. Svetom Josipu ćemo se obraćati još u mnogim potrebama i zasigurno mu se zahvalno vratiti u ovo prekrasno svetište.


Ispiši stranicu