škola
Kontaktirajte nas
Ružičnjak Hrvatski jezik Ružičnjak English language

OBAVIJEST - IZVOĐENJE NASTAVE NA DALJINUPoštovani roditelji i drage učenice!
 
Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. neće se održavati nastava u školi, nego počinje izvođenje nastave na daljinu.
  • Smjernice za učenice razredne nastave
Za učenice razredne nastave, nastava na daljinu odvija se preko HRT 3 (Škola na Trećem) te počinje u ponedjeljak 16. ožujka, sukladno rasporedu:
 
RAZRED SATI
1. razred OŠ 8 – 10h
2. razred OŠ 10 – 12.30h
3. razred OŠ 13 – 16h
4. razred OŠ 16 – 19h
 
Nastava će pratiti kurikulume, odnosno programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, a koristit će se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku. Program će poticati učenice na samostalan i kreativan rad, a u suradnji sa svojim učiteljicama razredne nastave produbljivat će se i proširivati ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda.
Učenicama nižih razreda sve potrebne nastavne materijale slat će putem MAILA njihove razrednice.

Škola na trećem može se pratiti i na poveznici: https://hrti.hrt.hr/
Korisnici osobnih računala ne trebaju nikakvu aplikaciju, već se registrirati preko navedene adrese. Riječ je o usluzi koja je besplatna, jedino se ostvaruje internetski promet.
  • Smjernice za učenice predmetne nastave
Za učenice predmetne nastave bit će organizirana nastava na daljinu u virtualnim učionicama za što će se koristiti G Suite for Education usluga koja uključuje i platformu Google Classroom.
Učenice će svojim virtualnim učionicama pristupati na adresi https://classroom.google.com  (kliknuti na plavi gumb GO TO CLASSROOM) te se prijavljivati sa svojim AAi@Edu.hr podacima (ime.prezime@skole.hr i pripadajuća lozinka).
 
 
    

1. KORAK                                               2. KORAK                                            NAPONEMA! U trenutku prijave na google classroom, potrebno je da NISTE prijavljene na google račun (gmail)!
 
U slučaju da pojedina učenica ne zna svoje podatke ili ima problema s korištenjem istih, molimo da se obratite s opisom problema na e-mail adresu osruzicnjak233@gmail.com.
VAŽNO: Svaki put kada će učenice pristupati Google Classroom učionicama zatražit će se od njih prijava. Možda neke učenice imaju svoj gmail račun, međutim učenicama je za ovu uslugu aktiviran Aai@Edu.hr korisnički identitet te se prijavljuju ISKLJUČIVO tim podacima.
Svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Predmetne učiteljice će osim ovoga osnovnog paketa, pripremati vlastite sadržaje ili organizirati suradnju u svojim virtualnim skupinama te će davati upute vezano uz korištenje materijala u udžbenicima te samostalnog rada učenica.
Prisutnost učenica na nastavi prati se uz njihove aktivnosti u „virtualnoj skupini" odnosno ispunjavanju određenih zadataka.
Ako učenica nije bila aktivna cijeli dan u virtualnoj učionici, roditelj treba izostanak opravdati razrednici.
 

VAŽNO! 

MZO je danas izdalo raspored nastave po predmetima za više razrede (5.-8. razreda) te se u nastavku nalaze poveznice za njih:

5. razred OS 16. 3. 2020..pdf

6. razred OS 16. 3. 2020..pdf

7. razred OS - 16.03.2020..pdf


Sve obavijesti paralelno će se objavljivati na stanicama MZO-a, CARNET-a, Škole za život, Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i na mrežnim stranicama naše škole.

Pred svima nama izazovan je trenutak koji zahtijeva uzajamno razumijevanje, strpljenje i smirenu komunikaciju kako bismo djeci omogućili kontinuitet odgojno obrazovnog procesa.
Molimo vas da ovim uputama pristupate odgovorno i pridržavate se.

Uz radost i miru svi zajedno (učitelji, roditelji i učenice) postignimo puninu u zajedničkoj podršci kroz molitvu i razumijevanje.
Anita Vuković, ravnateljica


 
Ispiši stranicu